|
|
|
... a
szerecsendiót, a borsot és a gyömbért. Ha a tészta egynemű, hozzáadjuk
a sót, valamint a felvert tojásfehérjét és néhány gyors mozdulattal
összekeverjük az egészet. A burgonyaszemeket egyenként megforgatjuk
a lisztben, majd abból kivéve a sörös tésztába mártjuk. Ezután
egyenként tesszük a 180 fokra fölhevített olajba, hogy a... |
2011-07-16 17:31:10 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
kevés liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
4 adag tartármártás
A burgonyaszemeket egyenként megmosom, gondosan letörülgetem (tisztítani nem kell) és lisztbe mártom. A tojást habosra verem a sörrel, belekeverem a sót és a többi fűszert, majd annyi lisztet teszek ho... |
|
2011-07-10 16:30:23 |
|
|
|
|
|
|
... teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
kevés liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
4 adag tartármártás
A burgonyaszemeket egyenként megmosom, gondosan letörülgetem (tisztítani nem kell) és lisztbe mártom. A tojást habosra verem a sörrel, belekeverem a sót és a többi fűszert, majd annyi lisztet teszek ho... |
2011-06-23 15:32:37 |
|
|
|
|
|
|
... Vajból, lisztből húslevessel, borral feleresztve besamelmártást készítünk, amit citrommal - és esetleg tejszínnel - ízesítünk. A meghámozott burgonyát egészben megsütjük (legjobb, ha a burgonyaszemek egyforma nagyságúak). Tetejüket levágjuk, és belsejüket kiskanállal óvatosan kivájjuk, úgy, hogy fél cm vastagságú burgonyafal maradjon. A húst és a gombát összekeverjük 3 evőkanál má... |
|
2011-01-20 15:48:18 |
|
|
|
|
|
|
... levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, ezzel összekeverjük az összevágott sonkát, a tojások sárgáját és egy tojásfehérjét. Megsózzuk, majd a keverékkel megtöltjük a burgonyát. A burgonyaszemeket befedjük a levágott kis kalapokkal, amelyeket a megmaradt tojásfehérjével odatapasztunk. A burgonyát kevés forró olajban lábasba tesszük, leöntjük paradicsomlével, és 20 percre sütőbe rak... |
|
2011-01-20 15:45:01 |
|
|
|
|
|
|
Sült burgonya
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, só ízlés szerint.
Kiválasztunk egyforma, közepes nagyságú burgonyaszemeket. Gondosan megmossuk, és 30-40 percig forró sütőben sütjük. Vajjal vagy pirított hagymával tálalhatjuk.
Újburgonya vajjal
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg újburgonya, 5 dkg vaj, só ízlés szerint.
Az újburgonyá... |
2011-01-19 14:11:01 |
|
|
|
|
|
|
... egyforma, közepes nagyságú, héjas, nyers burgonya, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.
A héjas burgonyaszemeket alaposan megmosom, letörülgetem, és egyenként alufóliába csomagolom, majd egy tepsire rárakom. Előmelegített forró sütőbe téve, negyven-negyvenöt percig közepes lángon sütöm. Közb... |
2010-11-12 17:58:34 |
|
|
|
|
|
|
... egyforma, közepes nagyságú, héjas, nyers burgonya, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.
A héjas burgonyaszemeket alaposan megmosom, letörülgetem, és egyenként alufóliába csomagolom, majd egy tepsire rárakom. Előmelegített forró sütőbe téve, negyven-negyvenöt percig közepes lángon sütöm. Közb... |
2010-10-12 06:38:52 |
|
|
|
|
|
|
... mártás krémes lesz. A sütőedényben összegyűlt halléből is öntünk a mártáshoz. Ízlés szerint sózzuk, majd a mártáshoz adjuk a metélőhagymát, az édesköményt és a rákfarkakat.
A burgonyaszemeket félbe vágjuk és kanállal kivájjuk a megpuhult részt a ropogós héjából, majd vajjal és sóval ízesítjük. A halat burgonyapürével és az édesköményes rákfarok-raguval tálaljuk.
Sa... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|