Belépés
Egytálételek burgonyából nemc
... a

szerecsendiót, a borsot és a gyömbért. Ha a tészta egynemű, hozzáadjuk

a sót, valamint a felvert tojásfehérjét és néhány gyors mozdulattal

összekeverjük az egészet. A burgonyaszemeket egyenként megforgatjuk

a lisztben, majd abból kivéve a sörös tésztába mártjuk. Ezután

egyenként tesszük a 180 fokra fölhevített olajba, hogy a...
2011-07-16 17:31:10
Krumpli bundában
... teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
kevés liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
4 adag tartármártás

A burgonyaszemeket egyenként megmosom, gondosan letörülgetem (tisztítani nem kell) és lisztbe mártom. A tojást habosra verem a sörrel, belekeverem a sót és a többi fűszert, majd annyi lisztet teszek ho...
2011-07-10 16:30:23
Krumpli bundában
... teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
kevés liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
4 adag tartármártás

A burgonyaszemeket egyenként megmosom, gondosan letörülgetem (tisztítani nem kell) és lisztbe mártom. A tojást habosra verem a sörrel, belekeverem a sót és a többi fűszert, majd annyi lisztet teszek ho...
2011-06-23 15:32:37
B receptek
... Vajból, lisztből húslevessel, borral feleresztve besamelmártást készítünk, amit citrommal - és esetleg tejszínnel - ízesítünk. A meghámozott burgonyát egészben megsütjük (legjobb, ha a burgonyaszemek egyforma nagyságúak). Tetejüket levágjuk, és belsejüket kiskanállal óvatosan kivájjuk, úgy, hogy fél cm vastagságú burgonyafal maradjon. A húst és a gombát összekeverjük 3 evőkanál má...
2011-01-20 15:48:18
Sonkával töltött burgonya
... levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, ezzel összekeverjük az összevágott sonkát, a tojások sárgáját és egy tojásfehérjét. Megsózzuk, majd a keverékkel megtöltjük a burgonyát. A burgonyaszemeket befedjük a levágott kis kalapokkal, amelyeket a megmaradt tojásfehérjével odatapasztunk. A burgonyát kevés forró olajban lábasba tesszük, leöntjük paradicsomlével, és 20 percre sütőbe rak...
2011-01-20 15:45:01
B receptek
Sült burgonya

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, só ízlés szerint.
Kiválasztunk egyforma, közepes nagyságú burgonyaszemeket. Gondosan megmossuk, és 30-40 percig forró sütőben sütjük. Vajjal vagy pirított hagymával tálalhatjuk.

Újburgonya vajjal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg újburgonya, 5 dkg vaj, só ízlés szerint.
Az újburgonyá...
2011-01-19 14:11:01
Fóliában sült burgonya
... egyforma, közepes nagyságú, héjas, nyers burgonya, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.
A héjas burgonyaszemeket alaposan megmosom, letörülgetem, és egyenként alufóliába csomagolom, majd egy tepsire rárakom. Előmelegített forró sütőbe téve, negyven-negyvenöt percig közepes lángon sütöm. Közb...
2010-11-12 17:58:34
Fóliában sült burgonya
... egyforma, közepes nagyságú, héjas, nyers burgonya, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.
A héjas burgonyaszemeket alaposan megmosom, letörülgetem, és egyenként alufóliába csomagolom, majd egy tepsire rárakom. Előmelegített forró sütőbe téve, negyven-negyvenöt percig közepes lángon sütöm. Közb...
2010-10-12 06:38:52
Fõételek
... mártás krémes lesz. A sütőedényben összegyűlt halléből is öntünk a mártáshoz. Ízlés szerint sózzuk, majd a mártáshoz adjuk a metélőhagymát, az édesköményt és a rákfarkakat.
A burgonyaszemeket félbe vágjuk és kanállal kivájjuk a megpuhult részt a ropogós héjából, majd vajjal és sóval ízesítjük. A halat burgonyapürével és az édesköményes rákfarok-raguval tálaljuk.

Sa...
2008-11-29 17:16:59
1 
Címkék: tészta egynemű, felvert tojásfehérjét, burgonyaszemeket egyenként, sörös tésztába, tojást habosra, többi fűszert, meghámozott burgonyát, burgonyaszemek egyforma, gombát összekeverjük, összevágott sonkát, tojások sárgáját, keverékkel megtöltjük, burgonyaszemeket befedjük, megmaradt tojásfehérjével, burgonyát kevés, héjas burgonyaszemeket, tepsire rárakom, sütőedényben összegyűlt, mártáshoz adjuk, burgonyaszemeket félbe, megpuhult részt, ropogós héjából, halat burgonyapürével, édesköményes rákfarok-raguval, petrezselyemzöld, burgonyaszemeket, burgonyapürével, tojásfehérjével, paradicsomlével, burgonyaszemek, besamelmártást, előmelegített, metélőhagymát, összekeverjük, tojásfehérjét, szerecsendiót, odatapasztunk, letörülgetem, egytálételek, szerecsendió, tartármártás, kiválasztunk, édesköményes, sütőedényben, megforgatjuk, mokkáskanál, összevágott, bundázáshoz, belekeverem, fölhevített, vöröshagyma, húslevessel, feleresztve, meghámozott, tálalhatjuk, burgonyafal, kiskanállal, édesköményt, rákfarkakat,
© 2013 TVN.HU Kft.